Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Korcan, hatalar ve kaleciler

Genç kaleciler için dünyanın hangi takımında olursa olsun şans aldığı ilk maçlar her zaman zordur. Buna bir de oynadığınız kulübün, büyük takım olma etiketi de eklenince baskı artar. Bu baskıyla beraber de hatalar olabilir. Dünyada birçok isim için bu tür hatalı maç örnekleri verebiliriz. Beşiktaş'ta da Rüştü ve Hakan'ın sakatlığından sonra da Korcan aldığı şansla ve sonrasında Manisa maçında yapılan hatayla da bu konuşma, ilgili tartışmaların içine girdi. Korcan genç bir kaleci yetenekli de bir kaleci, fakat kabul ediyoruz ki oynama eksikliği var. Bu da bir süreç işi. Çünkü kaleciler oynayarak güven kazanırlar bunun için de belirli bir zamana ihtiyaç var. Bugün dünyada çok önemli marka olmuş isimlerin geçmişlerine baktığımızda buna benzer tartışmalar yaşadıkların görüyoruz. Barcelona'nın kalecisi dene Valdes veya Real Madrid'in kalecisi Casillas genç yaşlarda şans alıp, bu tür hatalar yapıp tartışılır hale gelmiş. Ama sonrasında da başarıyla çizgileri devam ettirmiş önemli isimler.

RÜŞTÜ DE HATA YAPTI
Keza dünyanın önde gelen kalecilerinden biri olan Cech'in Avrupa Şampiyonası'nda bize karşı yapmış olduğu hata sonucunda Çek'lerin şampiyonayı nasıl tamamladığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Son olarak da hala Beşiktaş'ın birinci kalecisi konumunda olan tecrübesiyle ve birikimiyle bu yerini de koruyan Rüştü'nün tüm geçmişine rağmen Barcelona kalesinde şans aldığında ne tür hatalarla yüz yüze geldiğini geçmişte yaşadık. O yüzden Korcan için, Korcan'ın yaptığı hatanın veya yapabileceği hataların normal bir süreç ve yaşanması doğal şeyler olarak kabul edilmesinde fayda var.

*SPOR TURU İÇİN TIKLAYINIZ...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA