Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Kadınlar seni anlatır

Yıllardır bıkmadan usanmadan gece hayatında dolaşan bir arkadaşımız var. Gördüklerini, yaşadıklarını anlatır, erkek bakış açısının ipuçlarını verirken bize de, "Aaa, öyle mi" dedirtir. Geçenlerde konuşurken "Bir erkek olarak hiçbir erkeğe kendini anlatmana gerek yok. Asıl önemli olan kadınlar. Kendini onlara anlatacaksın. Sonrasında efsane olursun" dedi. "Nasıl olacak bu?" diye sorduk... Bir örnekle anlattı. Bir gece, bir grupla bir kulübe gitmiş. Bir saat kadar kalmış, kalkarken de gruptaki herkesi tanımadığı halde hesabı ödemiş. Rakamı duyunca "Sen delisin! Yazık! O kadar parayla kaç çocuğun eğitim masrafı karşılanırdı, biliyor musun?" dedik. "Onu da yapıyoruz" dedi. Ama bu tür sosyalleşmeler de işinin bir parçasıymış. "Bir erkek böyle şeyler yapmalı. Çünkü kadınlar seni anlatır. Adın efsane olur. Tanımadığın insanlar seni tanır" dedi. Bu konuşmayı yaptığımızda şaşırmıştım... Sonra Derin Mermerci'yi parmağındaki yüzüğü gazetecilere gösterip poz verirken gördüm, arkadaşımıza hak verdim. Neden mi? Bir süredir birliktelik yaşadığı Cem Uzan İstanbul'da değil ama gönderdiği çiçeklerle, aldığı hediyelerle her gün buralarda, bu hayatlarda... Bir çeşit 'efsane devam ediyor' durumu. Ve benim bildiğim, günlerdir İstanbul'un kadınları (onların çevresinden söz ediyorum) o aşktan çok bu yüzüğü konuşuyor.

KADINLAR NE YAPAR?
Derin Mermerci ile Cem Uzan'ın Paris'te başlayan aşkı mecburiyetten oralarda yaşanıyor. Ama insan güzel bir şey yaşayınca, sınırların ne önemi var. İlla ki yaşadığını, bir biçimde kendi çevresine göstermek istiyor. Derin Mermerci'nin parmağındaki yüzüğü göstermek için elini kaldırıp poz vermesi, gerekli kişiler tarafından olması gerektiği gibi okunmuş. Bir yemekte kadınlar ordusunun içine düşünce anladım bunu. Herkesin onu konuştuğunu gördüm. O sohbetlerden de şu sonuç çıktı: Evet, o güçlü bir kadın. O yüzüğü kendi parasıyla da alabilir. Ama ne olursa olsun, senin yapabileceğin bir şeyi bir erkeğin yapması başka bir şeydir. Biri sana değer vermiş, seni değerli kılmıştır. Ve bunu göstermek istersin. Bu duyguyu paylaşmak istersin. Peki bu şov kime yapılır? Bir kadın; "Üzerimizde ne varsa; mücevher, çanta, ayakkabı... Hepsi kadınlara göstermek içindir" dedi. İstanbul'un kalburüstü hanımları son günlerde o fotoğrafı ve o yüzüğü konuştuklarına göre eylem amacına ulaşmıştır!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA