Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Güzel start ama...

Maçın başlamasıyla birlikte oyunda üstünlüğü ele alan takım beklenenin aksine Trabzonspor'du.
Savunmayı orta çizgiye yakın kurdular.
Orta saha oyuncularının kendi aralarında olumlu pas bağlantısını gerçekleştirerek kenarlardan yaptıkları ataklarla Sivas kalesinde tehlikeli oldular ve bunun sonucunda Alanzinho'nun getirdiği topta Selçuk ile öne de geçtiler.
Golden sonra ise Trabzonspor'da sorunlar baş göstermeye başladı. İki kenarda oynayan Alanzinho ve Engin Baytar, ardından orta sahada görev yapan Selçuk ve Colman oyunun savunma tarafında olmadıklarından Sivasspor daha etkili ataklar üretmeye başladı. Bu bölümde ev sahibinin Ersen Martin ve Kamanan ile girdiği gol pozisyonları vardı.

2.YARI ŞOK GOLLE BAŞLADI
Trabzonspor, ilk yarıda Engin Baytar ve Selçuk'la yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendirebilse zor maçı kolaya çevirebilirdi. Bunu yapamadığı gibi, ikinci yarıya da yedikleri şok golle başladılar. Bordo mavili ekibin savunmasının ve de kalecisi Sylva'nın büyük hatasından skor eşitlendi. İkinci yarının ilerleyen dakikalarında Sivasspor'un oyundan tamamen düşmesinden sonra Trabzonspor önce orta alanı ele geçirdi. Ardından da özellikle Tjikuzu'nun üstün performansı sayesinde önemli pozisyonlar üretmeye başladılar. Bu arada Broos'un Ceyhun Gülselam'ı sahaya sürmesi doğru bir seçimdi. Ama oyundan Selçuk değil, Engin çıkmalıydı.

BİR TEK TJİKUZU
Kabul etmek gerekir ki; ilk maçta üstelik deplasmanda Sivasspor gibi bir takıma karşı alınan 3 puan önemli.
Trabzonspor bu oyun formatında daha çok gol pozisyonu üretebilir ama üzerine basarak vurgulamak istiyorum ki, özellikle büyük maçlarda kendi kalesinde rakiplerine çok sayıda önemli gol pozisyonu verir. Çünkü Trabzonspor'da orta saha (Tjikuzu hariç) ve iki kenar adamı sadece top Trabzonspor'da iken varlar. Top rakibe geçtiğinde ise refakatçi pozisyonundalar. Broos, mutlak suretle buna bir çözüm bulmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA