Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Emre sahneye çıktı

Kale önü pozisyonlarının çok kısır olduğu bir ilk yarı vardı. Sivasspor oyunu kendi yarı alanında kabul ederek orta sahasını savunmaya yakın kurdu ve ileride Ersen ve Kamanan'a atılan uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Orta saha da öne doğru hiçbir destek vermeyince Kamanan'ın Fenerbahçe savunmasının büyük hatasından girdiği net pozisyon dışında çok etkisiz kaldılar. Fenerbahçe'yse oyunda üstünlüğü olan takım görüntüsünde olmasına rağmen pozisyon üretmekte zorlandı. Bunun en büyük nedeni kenar oyuncularının hücuma çıkışlarında istenilen düzeyde olmamaları ve de orta sahada çok yan pas yapılmasıydı. Emre dışında öne oynamaya çalışan başka bir oyuncu yoktu.
İkinci yarı ise sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Özellikle Gökhan Gönül'ün sağ kenardan geliştirdiği ataklarla Sivasspor savunmasını çok rahatsız ettiler ve pozisyonlar üretmeye başladılar. Önce Emre'nin ardından Önder'in direkten dönen toplarından sonra ofsayt bir golle öne geçtiler. Emre'nin oyuna ağırlığını koymasıyla Sivasspor'u kendi sahasında hapsettiler. Emre uzun zamandan beri beklediğimiz ve de özlediğimiz bir görüntü sergiledi. Savunma görevini eksiksiz yapmanın yanında ofansif anlamda da büyük katkılar yaptı.

SİVAS'IN ŞANSI YOK
Santos'un attığı üçüncü gol son yıllarda sahalarımızda gördüğümüz en güzel gollerden biriydi.
Dün bir kez daha gördük ki Fenerbahçe geçen sezondan çok farklı. Fizik kondisyonları üst seviyede. Görünen o ki Daum'un gelmesiyle birlikte sezon öncesi hazırlık dönemini çok iyi geçirmişler. Yetenekli oyuncuları çok fazla. Oyunun her dakikasında skoru değiştirebilecek futbolcuları var. İlerleyen haftalarda takım bütünselliğini daha da geliştirecekleri düşüncesindeyim.
Sivasspor ise geçen sezonki gücünden çok uzakta. Kadroda eksilmeler yaşandığı için çok büyük sorunları var. Bir de bunlara mücadele gücü eksikliği eklenince böylesi maçlarda Sivasspor'un başarılı olma şansı hiç yok.
Hakem genelde iyi bir yönetim gösterdi. Yalnız Colin Kazım'ın attığı ve Fenerbahçe'nin 1-0 öne geçtiği golde yardımcısının kurbanı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA