Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Yeni belgeler mi var?

Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili şüpheli bir durum ortaya koyarken, Taraf gazetesi, emekli bir orgeneralle yapılan konuşmayı yayınladı. İsmi verilmeyen bu orgeneral, "İrtica ile Eylem Planı"nın 2003 yılında hazırlanan iki ayrı rapora dayandığını belirtiyor. İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı'yken, kendisini bu ekipten haberdar ettiğini de söylemeyi ihmal etmiyor. "Ekip" diyoruz, çünkü, gene aynı orgenerale göre, Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Dursun Çiçek, en masumları. "İrtica ile Mücadele Raporu"nu üstlerinden gelen talimat üzerine hazırlamış ve onlara takdim etmiş.
Emekli orgeneralin açıklamaları çok önemli. Eğer Taraf'ı ve o vasıtayla bizleri "işletmek" niyetinde değilse, Genelkurmay'dan gelen açıklamalar havada kalıyor diyebiliriz. Zaten akla yakın olanı da bu. Kim, niçin, böyle bir sahte belge düzenleyip, Türk Silâhlı Kuvvetleri'ni karalamaya çalışsın? Kaldı ki, aynı paralelde hazırlanan çok sayıda belge var. Şener Eruygur zamanında Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Cumhuriyet Çalışma Grubu kurulmadı mı? Daha öteye gitmeye ne lüzum var... Yaşar Büyükanıt'ı bile fişlememişler mi? Bugün Taraf gazetesinde, aynı mahalde ama, 2003 yılında hazırlanan 2 belge yer alacak. (Dün anonsu vardı) O belgeleri, Taraf muhabirine, yazımızda bahsettiğimiz ve İlker Başbuğ'u Kara Kuvvetleri Komutanı'yken uyardığını söyleyen emekli orgeneral vermiş.
Burada, basının tavrını da alkışlamak gerekiyor. Hem çatlak ses çıkmadan yayın yasağına karşı çıktılar, hem de, AK Parti hükûmetine ve Gülen cemaatine yönelik tertiplerin "mide bulandırdığını" vurguladılar.
Basın kararlı davranırsa sorumluların cezalandırılacağını umuyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA