Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Açık oy/gizli tasnif

Mehmet Ali Şahin, Meclis Başkanı seçildi; tebrikler. Bu göreve lâyık olduğunu biliyorum ama doğrusu, demokratik açıdan AK Parti'de uygulanan yöntemi tasvip etmek mümkün değil. Tayyip Erdoğan, "Grupta temayül yoklaması yapıyoruz" diyor; lâkin, kurallar, antidemokratik: "Açık oy; gizli tasnif." Herkes pusulaya kendi adını yazarak kime oy verdiğini belirtiyor. O pusulaları değerlendiren kişi ise Tayyip Erdoğan. Başka kimse, kime ne kadar oy çıktı bilmiyor. 1946 seçimlerinde, açık oy/gizli tasnif uygulandı. Bu yüzden de, herkes "Hile yapıldı" diye kıyamet kopardı. Nitekim hile yapıldı da. 1950 seçimlerinde ise, gizli oy/açık tasnif esasına geçildi.
AK Parti'nin tüzüğüne göre, her makama serbest rekabet ve demokrasi kuralları içinde gelinir. Acaba tüzükler, uygulanmak için yazılmıyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA