Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Sor... sorgula

"Soru sormaktan çekinme arkadaş... Biliyor sayılmaz insan, alın teri dökmeden öğrendiği her şeyi. Gözden geçirmekten çekinme uzatılan hesap pusulasını. Unutma sana çıkarılacak faturası. Bas parmağını, koy üstüne her rakamın; neyin nesiymiş sor. Çünkü sensin asıl yöneten."
Bertolt Brecht'e ait bu satırları, sanatçı Kenan Işık'ın "Geçip Gitti Kirpiklerimin Arasından" isimli kitabından aldım. Tam da bizim Türk insanına hitap ediyor. Malûm, çocuklarımızı, hep, "büyüklere saygı" perdesi altında, sorgulamadan, itaat etmeleri için eğitiriz. Oysa Amerikan eğitimine göre, soru sormak değil, soru sormamak enayiliktir. Bir lokantada hesap getirildi mi, rakamlar gözümüze kabarık görünse dahi, ayıp olmasın diye incelemekten kaçınırız. Böylece, hayatımızı yönetmek fırsatını da elimizden kaçırmış oluruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA