Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Ekonomik göstergeler ve seçim

Bu yıl seçim olmayacak. Neden derseniz: Ekonomik göstergelere bakın. Dünya gibi, Türkiye de, yavaş yavaş kriz atmosferinden sıyrılıyor. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın 2007 seviyesine ulaşması ve rekor kırması; enflasyonun tek haneli orana düşmesi ve geçtiğimiz senenin son aylarından itibaren, ülkemizin yeniden büyümeye başlaması. Bu yıl için, en az, % 4 bir büyüme tahmin ediliyor. "% 6 olursa şaşırmayın" deniliyor.
Öyleyse Erdoğan, niçin meyveleri toplamadan alelacele seçime gitsin? Sadece Anayasa Mahkemesi, referandumun önünü kestiği takdirde, AK Parti "Hodri meydan" diyebilir. "CHP referandumu önledi" diye halka şikâyet edebilir. Ama CHP'nin 97 milletvekili var. Oysa Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak için, 110 milletvekilinin imzası gerekiyor. Acaba bunu tamamlayabilecek mi? MHP ya da BDP, katiyen CHP ile birlikte hareket etmez. Bu durumda, CHP'nin istediği rakama ulaşması zor görünüyor.

***

2011'deki seçimlere kadar, Ergenekon ve benzeri davalarda gelişmeler olabileceğini düşünüyorum. En azından, sürekli tutuklamalar sebebiyle yaşanan gerginlik ve tartışma ortamı yatışacak; olaylara objektif bakma imkânı doğacak. Böylece, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu, Ergenekon davasının, Türkiye'ye, içine düştüğü badireden kurtulma fırsatı verdiğini daha iyi anlayacak.
Dolayısıyla, AK Parti, normal seçim dönemini bekler. Çünkü zaman, aleyhine değil, lehine işliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA