Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

'New York'ta ikinci otel için yer arıyoruz'

Abdi İpekçi Spor Salonu, Kınık Tuneli, Dicle Barajı, ABD'de Washington DC Metro inşaatı ve Avenue Bridge (köprü inşaatı) gibi önemli projelerin müteahhidi Oğuz Gürsel'i yakından tanıyan bir avuç gazeteciden biri olmuştum.
O da yıllar önceydi. 'Otomobil Tutkusu' isimli köşeyi hazırlarken, bir ralli pilotu olarak mikrofon tutacağımı söylediğim için röportaj yapmayı kabul etmişti Gürsel.
Bir biri ardına önemli inşaat projelerinin mimarıydı ama bunlarla ün peşinde değildi. Ön planda olmaktan hoşlanmıyordu. Ama tabii söz konusu otomobil tutkusu olunca, akan sular durmuş, bana albümünü çıkartıp, nefes nefese geçen ve büyük çarpışmalardan kıl payı kurtulduğu ralli maceralarından söz etmekten büyük keyif almıştı.
O günlerde bana heyecanla anlattığı bir proje daha vardı ki dünyada ilk ve tek olacağından söz ediyor, bir mühendislik harikası diye anlatıyor ve fakat bürokrasinin onu yıldırdığından yakınıyordu.
Dünyanın ilk ve tek dönen otelinin peşindeydi. Neyse ki süreç uzasa da Gürsel Antalya'da misafirlerin her sabah bir başka manzaraya uyandığı dönen The Marmara projesini hayata geçirmeyi geçen yıl başardı.
Kiska Holding'in kurucusu Gürsel'in arka planda kalma tutkusu üç çocuğu Bike, Ardıç ve Kaan Gürsel'e de geçmiş olmalı ki bugüne kadar onlar da ön planda hiç olmadı. Ama yaptıkları işler hep konuşuldu.
Gürsel Ailesi'nin profesyonel ekibe olan güveni ve inancı öylesine tamdı ki, işin vitrininde de hep onlar oldu.
İnşaatla birlikte, 18 yıldır da turizm sektörünün içinde olan ve The Marmara otel ve rezidans zincirleriyle toplam bin 233 oda ve 3 bin 218 yatak kapasitesine sahip Gürsel Ailesi bu işin başına da bir yıl önce Genel Koordinatör olarak Serdar Alp Turan'ı getirdi.
Tarihi yapıyı cam giydirerek koruyup özellikle yabancı misafirlere büyüleyici bir atmosfer sunan davet mekanı Esma Sultan Yalısı ile birlikte şu anda The Marmara Grubu'na ait 10 tesis var.

Hedefte downtown var

1998 yılında The Marmara Mahhattan'ı açan grup, New York'ta ikinci tesisini açmak için şu şıralar görüşmeler yapıyor.
Turan, kriz nedeniyle emlak fiyatlarının gerilediğini ve kendileri için fırsat yarattığını söylüyor ve Mahhattan'da uptown'dan sonra şimdi de downtown denen bölgede ya bir oteli satın alacaklarını ya da inşaat yapabilecek bir yer aradıklarını belirtiyor.

THE MARMARA MANHATTAN'DA DOLULUK % 91!
New York'taki The Marmara otelinin doluluğunun yüzde 91.2 olduğunu öğrenince şaşırmadan edemiyorum. The Marmara'nın son aylardaki misafirleri ise ünlü Cirque Du Soleil (Sirk De Soley olarak okunuyor) ekibiymiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA