Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

IMF herkesin yüzünü güldürecek

Hakikaten de IMF toplantısının 6 Ekim'de Türkiye'de yapılacak olması bu krizde İstanbul'a ilaç gibi gelecek. Beş yıldızlı tüm otellerde IMF doluluğu yaşanıyor. Daha da önemlisi düzenlenecek yemekler, kokteyller sayesinde otellerin balo salonlarını pazarlayanlar adeta bayram yapıyor.
Çünkü krizin etkisi bir tek burada kendini göstermemiş. Bir yıl öncesinden rezervasyonu yapılan organizasyonlarda hiçbir fiyat indirimi istenmemiş. Beş yıldızlı otellerden birinin genel müdürüyle birkaç ay önce yaptığımız sohbeti hatırlıyorum. Bir indirim yapmayı beklediklerini ve hatta bunu sorduklarını ama IMF tarafından, "Hayır daha önce belirlediğimiz gibi devam edelim" şeklinde bir yanıt olduklarını söylemişti. Yani kriz yüzünden yüzde 15-20 gibi oda fiyatları gerilese de bu durum IMF rezervasyonlarında etkisini göstermemişti.
Şimdi önümüzdeki hafta bizleri yoğun bir takvim bekliyor. Özellikle ayın 6'sında sabahtan akşama kadar toplantı, kokteyl, ödül töreni ve yemeklerle dolu. IMF toplantısı İstanbul'da otelinden restoranına, taksisinden, alışveriş merkezlerine ve Kapalı Çarşı'ya kadar her yeri canlandıracak. Ne de olsa 6 bin yabancının yolu önümüzdeki hafta İstanbul'dan geçecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA