Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Borusan kitapta çıtayı çok yükseğe çıkardı!

Masamda Ertuğ&Kocabıyık Yayınları'nın muhteşem bir kitabı daha duruyor. Müthiş fotoğraflarını yıllardır takip ettiğim mimar ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Ertuğ'un aylardır bu proje için Avrupa'yı arşınladığını biliyordum. Ertuğ Avrupa'nın tarihi kütüphanelerinin izini sürüyordu. Sonunda bu proje de tamamlanmış. İsmi 'Temples of Knowledge' ( Bilgelik Mabetleri: Batı Dünyasının Kütüphaneleri)
Kitabın sayfaları arasında gezinirken düşündüm ki, bu muhteşem eserleri gidip de çıplak gözle görmediğim için üzülmeme gerek kalmadı. Hakikaten de bu kitap insanı görsel bir yolculuğa çıkarıyor.
Tabii Friedrich Krinzinger ile Thierry Grillet'in metinlerini de unutmamam lazım. Özetle, aralarında Barok dönem manastırları, krallıklara bağlı kurumlar ve 19'uncu yüzyıla ait halk yapılarının da bulunduğu 30 büyüleyici ve görkemli kütüphane müthiş bir kitapta toplanmış. Kocabıyık ve Ertuğ'un birlikte yaptığı daha önceki kitaplar müthiş bir Türkiye tanıtımı yapıyordu, sanıyorum bu son kitap bütün dünyanın ilgisini Avrupa'ya çekecek.
Borusan Holding'in kurucusu Asım Kocabıyık ve çocukları Ahmet Kocabıyık ile Zeynep Hamedi'nin kültür ve sanat alanında dur durak dinlemeden hayata geçirdiği projelerinin her zaman takdire şayan olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA