Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Erkekler baş başa kalınca doğru kararı veremiyor!

Feyyaz Berker, 'Keşke TÜSİAD'ın yüzde 50'si kadın olsa' diyor

Türkiye'nin en güçlü sivil toplum örgütü olan TÜSİAD'ın 600 üyesinin yüzde 30'unu kadın üyelerin oluşturduğunu biliyor muydunuz?
Önceki gün kuruculardan Feyyaz Berker ile telefonda sohbet ediyorum, 'Ben istiyorum derneğin yüzde 50'si kadın olsun' diyor. Belli ki Berker, yapılan ankette Ümit Boyner'in isminin öne çıkmasından bir hayli memnun. Üstüne basa basa kadınların iş hayatındaki başarısının artmasını istediğini söylüyor.
TÜSİAD'ın yeni başkanını arayışı ve seçişi bu kez hem farklı oldu, hem de çok ilgi çekti. Dernek başkanlığına kimi isimler çok soğuk baktı, başkanlık yapamayacak kadar meşgul olduğunu deklare etti.
Kimileri açıkçası korktu, neticede Rahmi Koç gibi önemli bir isim bile kimsenin başkan olmak istemediğini, hani nerdeyse başkan olmanın ateşten gömlek giymek gibi bir şey olduğunu söyledi. Kimileri de çok istedi ama o isteyenleri de çoğunluk istemedi. Yani özetle, YİK Başkanı Mustafa Koç, daha demokratik bir başkan seçimi için anket yoluna gitti ve geçtiğimiz hafta 26 eski başkanın önüne anket sonuçları geldi. Sonra da takip edenler bilir başkanlar bir toplantı yapıp, anket sonuçlarını değerlendirdi.
İşte o masada olan isimlerden biri de Feyyaz Berker idi.

Ankette eşit oy aldılar!

Berker'den öğreniyoruz ki anketten iki isim öne çıktı ve eşit oy aldı TÜSİAD üyelerinden.
Bu isimler potansiyel başkan adayı gösterilen Ferit Şahenk ile Ümit Boyner idi. Ama başkanlar Ferit Şahenk'in kamuoyuna hem de kendilerine başkan olmayı istemediğini, işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterdiğini biliyordu. Bunun üzerine en çok oyu alan Ümit Boyner'in isminde karar kılındı. 'Tabii' diyor Feyyaz Berker, 'Bizim görüşümüz bir tavsiyedir. Anket de genel kurulun ne istediğini gösterdi.'

Berker'in gönlünde yatan!
Öyle anlıyorum ki, yönetim kurulunda kendisiyle birlikte çalışacak olan isimlerin arayışına geçen Ümit Boyner, yapılan bu anketin sonuçlarından faydalanacak ve oy alan diğer isimlerden bazılarını yönetime taşıyacak.
Peki Ümit Boyner, daha çok kadın üyeyi bu kez yönetim kuruluna alarak, kadınların da eşit olarak yönetimde temsilini sağlar mı? Feyyaz Berker'e bu soruyu soruyorum.
Gönlünde yatanın daha çok kadının yönetim kuruluna girmesi olduğunu söylüyor ama buna tabii ki karışmasının dahi söz konusu olmadığını vurguluyor.
Berker önce, 'Erkekler baş başa kaldıkları zaman doğru kararı veremiyorlar' diyor gülümseyerek ve sonra bana şunları söylüyor:

Sakıp Bey söylememişti!
"Aslında kadınların yer alması gelenek olarak TÜSİAD da başladı. Ve ben bununla iftihar ediyorum. Ben Güler Hanım'ın (Sabancı) başkan olmasını çok istiyordum, Sakıp Bey (Sabancı) hayır diyordu.
Meğer Sakıp Bey, Güler Hanım'ı Sabancı Grubu'nun tepesi için hazırlamış, onu bize söylememişti. İlerde dernekte başka hanımlar da yönetim kurulunda olur. Bu gerekli.
İçerdeki çalışmalarını bilmeleri lazım, takip etmeleri lazım. İçinde olmadan bunu tam anlamak mümkün değil."
Bu arada bir dip not.
Feyyaz Berker, tıpkı TÜSİAD'ın ilk on yılını kitaplaştırdığı gibi, çok önem verdiği Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) için de bir kitap hazırlanmasına öncülük etti ve bu kitabın tanıtımı bu pazar sabahı yapılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA