Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Büyülübağ'dan Nabucco sürprizi

Nabucco'nun Alman ortağı RWE, gaz olmasa bile boru hattının olacağına inanmış olacak ki, bir yıl önce, Avusturyalı bir şarap üreticisinden, Nabucco'nun imza töreni için, boru hattının geçtiği her ülkeden "bir şirket ve bir ürün" içeren özel şarap hazırlamasını istemiş.
Avusturyalı şirket ise bir genç bir şarap üreticisinin kapısını çalmış: Büyülübağ... Numune hazırlamasını istemiş ve hazırlanan ürün beğenilmiş. İşe bakın, perşembe akşamı Gümüşsuyu'ndaki Topaz Restoran'da bağları, yerçekimine uygun akışlı şaraphanesiyle Avşa Adası'nda üretim yapan Büyülübağ Şarapçılık'ın yeni ürünü İris'in tadım toplantısındaydık. Haberi orada öğrendik.
Büyülübağ Şarapçılık 5 yıl önce faaliyete geçmiş. Sahibi Alp Törüner, Burger King'in Londra ofisindeki görevini bırakıp, şarap üretimine başlayan bir girişimci. Bu işe 4 milyon dolar yatırmış. Yılda 200 bin litre şarap üretiyor. İddialı. Kaliteye önem veriyor. Tadım toplantısında öğrendik ki, Büyülübağ, "Nabucco" etiketli 600 şişe özel şarabıyla iyi bir sınav vermiş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA