Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kendi modellerimizi vitrine taşıyalım!

İMKB'yi nasıl tabana yayacağız? 350 hedge fon (Haydut fon) kanalıyla bu işin olmayacağı kesin. Dönem, kendi modellerimizi vitrine çıkarma ve doğru sunma dönemi. Ben, SPK'ya öncelikle İş Yatırım'ın Genel Müdürü "İlhami Koç" modelini iyi incelemesini öneriyorum. Koç, "Yurtdışından 50 bin bireysel yatırımcı getireceğim" diyor. Az şey mi? Ya da, "Türkiye'nin üçte ikisi aracı kurum şubesi ile tanışmadı" diyerek, PTT ile işbirliğine giden ve Anadolu'yu bilgilendirmek için yola çıkan "Gedik Yatırım" modeli üzerinde niye durmuyoruz? Bisikletinin sepetinde hisse senedi köy köy, kasaba kasaba dolaşan pazarlamacılardan oluşan Nomura modeli gözardı edilebilir mi? Sermayenin tabana yayılmasında asıl adres kadınlarımız... Sahi onlar nerede?
Sermaye piyasası aktörleri acaba kadınların kabul günleri için özel bir model yaratamaz mı? Sermaye piyasasına güven lazım.
Diyorum ki, bu yüzden görev önce Sermaye Piyasası Kurul üyelerine düşüyor. Lütfen, uygulayıcı kararlar ile düzenleyici kararları farklılaştırarak değişime öncülük yapın!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA