Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Cesur yürek

ABD bastırdı. 2010 başından bu yana yaptırımlar kademe kademe arttı. 10 Haziran'da Birleşmiş Milletler'in yaptırımları devreye girdi. 26 Temmuz'da AB üyesi ülkeler düğmeye bastı.
Komşumuz İran abluka altında...
Görünen köy kılavuz istemiyor. İran'la iş yapmak imkânsızlaşıyor. Bank Mellat başta olmak üzere 7 İran bankası hiçbir işlem yapamıyor. İran'daki bankacılık kesiminin uluslararası finans sistemi ile bağı kesildi. İran'ın ithalat yapması zorlaştı.
370 yıldır sınır komşusu İran'la hiçbir sorun yaşamayan Türkiye ise cesur yürek. İran'la tercihli serbest ticaret anlaşmasını konuşuyor. İran tedirgin, Türk sanayisinin gücünden çekiniyor.
7 ayda İran'a 1.5 milyar dolar ihracat yaptık. Yılsonunda ihracatımızın 2.5 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.
Türkiye, ambargo sıkılaştıkça zarar görecek. Hem transit geçiş trafiği duracak hem de ihracat yapamayacak. Uygulanan sıkı ambargo, 75 milyon nüfuslu İran'a soluksuz bırakacak. Acaba bu kadar sıkı abluka altındaki İran ne yapacak? Bu ülkeye hayat öpücüğü şart!.. Acaba ABD, bu ülkeye hayat öpücüğünü kimin üzerinden verecek?
* Türkiye mi?
* Dubai mi?
* Irak mı?
Kafayı karıştırmaya gerek yok.
Olayın özü bu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA