Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Meslek Lisesi memleket meselesi

Koç Grubu'nun "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" yaklaşımı Türkiye'nin bir başka önemli meselesine dikkat çekiyor.
YÖK, yıllardır kangrene dönüşen meslek liselerinin katsayı eşitlemesi meselesini nihayet çözdü.
28 Şubat zihniyeti, hiçbir sorunu çözmediği gibi bu sorunu yaratarak sadece eğitim özgürlüğünü engellemedi, aynı zamanda ülkenin zenginleşmesine de darbe vurdu.
Gerekçeleri de İmam Hatip'lerdi... Onlar üzerinden bütün bir topluma korku saldılar ve on binlerce öğrencinin seçme hakkına ambargo koydular. Daha önemlisi bu ülke insanının meslek sahibi olmasını engellediler.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın konuyla ilgili bana söylediklerine bir yazımda yer vermiştim; şöyle diyordu:
"Bugün Türkiye'deki mesleki eğitim donmuş durumda. İşletmelerin nitelikli eleman ihtiyacı var, aradığı gibi eleman yok. Onlarca genç insan işsiz ama bir işe yaramıyor. Bu paradoksun ortadan kaldırılması gerekiyor."
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan bu paradoksu ortadan kaldırarak eğitime de ülke kalkınmasına da büyük katkı sundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA