Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Benim "gmail"e bi not düştü. Bazı gazete ve dergilerin adı sıralanıyor "Bunları okumayın, çünkü Fethullahçı yayın yapıyorlar" deniliyor. İçinde bizim Sabah da var. Allah allah.. Bi gazetede Fethullah Gülen'in fikirlerini destekleyenler olabilir. Ama Sabah'a bakıyorum, mesela Hıncal Uluç; hiç bi yazısında, bırak Fethullah beyi destekleyici bi ifade, imaya bile rastlamadım.. Umur Talu aynı biçimde.. Haşmet Babaoğlu öyle. Erdal Şafak, Mahmut Övür'ün yazılarında da Fethullah Gülen'i öven kelimeler gördüğümü hatırlamıyorum. Yani Mehmet Barlas ile Yavuz Donat Fethullah Gülen'e methiyeler mi düzüyorlar?
Şu anda aklıma gelmeyenler de var.. Hah; Meliha Okur, Fethullahçı mı? Ama o görüşe sempati duyanlar da bulunabilir.
Şimdi bence Gülen, büyük taraftarı olan önemli bi kanaat lideri. Bu lafı ettim diye Fethullahçı mı oluyorum? Kendisini yalnız gazetelerde çıkan fotoğraflarından tanırım.. Onun kanaati ile benim kanaatim hiç uyuşmaz. Kısacası Abuzittincim Sabah'ı karalama kampanyalarının ne amaç güttüğünü bi türlü anlayabilmiş değilim. Bi şeylerin peşinde koşuyorlar ama acaba neyin? Neyse bu Pazar böyle tatsız konularla kafanı daha fazla ütülemeyeyim.
Bilirsin ben bazen, yakın tarihte ne olmuş bitmiş şöyle bi göz atarım. İnternetteki "tarihtebugun.org" sitesi bunun için biçilmiş kaftan.
1983-84'te neler olmuş diye şöyle bi baktım. TRT'de haftada 2 gün olan renkli yayınların 4'e çıkarılmasına karar verilmiş.. Cumhurbaşkanı Kenan Evren aynı zamanda "Genelkurmay Başkanı" olan unvanını devretmiş.. Turgut Özal Başbakan olmuş.. Neşe Erberk Avrupa Güzeli seçilmiş. USA'lı astronot Candless, uzayda yürüyüşü gerçekleştirmiş.. Hindistan Başbakanı Gandi öldürülmüş. Bu arada İngiltere'ye 8-0 yenilirken "Gökova'ya santral yapılmasın" mitingleri hız kazanmış.. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edilmiş.. Atatürk Barajı'nın temeli atılmış. Olaylar böyle sıralanıp giderken, düşünebiliyor musun, Fenerbahçe o tarihten bu yana Türkiye Kupası'nı bi türlü kazanamamış. Şimdi sen kızmışsındır. Bu bi şakaydı canım..
Başbakan Azerbaycan Parlamentosunda ne güzel şiirler okudu di mi.. Azeri milletvekilleri Rolls Royce'un arka kanepesini anımsatan lüks koltuklarına gömülmüş durumda, ne kadar memnun ve mesut bi çehreyle dinliyorlardı. Meğer bu arada bize sattıkları gazın parasına okkalı bi zam yapma kararını da almışlar. Ne kadar okkalı belli değil. Sonuçta, pek tabii, bizim eller cebe.. Müzakereler sürüyor. Kısacası ".. Tek millet iki devlet, gazparası Allah'a emanet.."
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA