Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Asistan!..

Hele de adaylar arasında Hikmet Ağabeyin (Çetin) adını görünce iyice şaşırdım. Hikmet Ağabey bu oyuna gelmez, böyle dandik bir makama da tenezzül etmez.
Bazı gazeteler yazıyor ısrarla.. Rasmussen Başbakan Erdoğan'a verdiği sözü tutacak ve NATO Genel Sekreter Yardımcılığına bir Türk'ü atayacakmış.
Yanlış..
NATO kuruluş şemasında bir genel sekreter yardımcılığı, 6 Genel Sekreter Asistanlığı var. Türkiye'ye bir asistanlık verilecek ama mevcut altı kadro da dolu. Türkiye için bir yedincisinin eklenmesi söz konusu..
NATO'ya yeni üye olmuş Bulgaristan, Romanya genel sekreterlik için aday olmuşlar, 1999'da üye olmuş Çekler'de bile bir asistanlık var. 1952'den beri NATO üyesi ve Amerika'dan sonra en büyük NATO askeri gücünün sahibi Türkiye'ye lütfen bir yedinci asistanlık verilmesini "Paye" sanıyoruz..
Ayıp!..
Verirler. Biz de genç bir büyükelçi yollarız, biter gider!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA