Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sürprizi tahmin etmek..

İŞİN aslı bir Kore halk öyküsüydü. Adamlar bu öyküden 2003 yılında bir korku filmi çıkardılar.. Hollywood da, 2009'da öyküyü transfer etti. Ortaya "Davetsiz / Uninvited" çıktı.. Bu defa korkudan çok, gerilim ve merak filmi..
Eleştirmenlerimiz, Uzakdoğu sinemasından yapılan aktarmaları beğenmekte çok cimri davranırlar genelde.. Bu defa sözleşmiş gibi cömerttiler.. Ünlü tek oyuncusu olmayan filmi okurlarına tavsiye ederken, en çok da finaldeki sürpriz üzerinde durdular.
Final gerçekten sürpriz..
Benim gibi Kore filmini izlememişseniz, yani konu hakkında en küçük fikriniz yoksa, kendinizi sınamak için gidebilirsiniz.. Bakalım 87 dakikalık filmin kaçıncı dakikasında finali tahmin edebileceksiniz..
Ben birlikte gittiğim arkadaşlara, antraktta tahminimi gerekçesi ile söyledim.. Bire bir doğru çıktı. Takıldığım başlarda edilen bir laftı. Film de o konuşmanın son bölümünün tekrarıyla bitti zaten.. Ama sonradan konuşurken gördük ki, yönetmen, finaldeki sürprizi işaret eden pek çok sahneyi akış boyunca ustaca yerleştirmiş.. O sahnelerin izlerken bize neden garip gelmediğini, nasıl dikkat etmediğimizi iş işten geçtikten sonra tartıştık da..
Şimdi sıra sizde..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA