Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Esat Mahmut’la yeni buluşma!..

ESAT Mahmut Karakurt, iki dönem girdi hayatıma.. İlki ilkokul son, ortaokul ilk yıllarında.. Büyük bir okuma hırsı içinde ne bulursak saldırıyoruz ya.. O günler.. Çok sevmiş ve hemen her kitabını okumuştum..
Yeni Gün gazetesinde bir gün aramıza katılan Baba Oktay (Kurtböke, nur içinde yatsın) ikinci dönemin adamıydı. Yazıları bitirip aşağıya, matbaaya dizilmeye gönderince her gece iki saat bir boşluk oluşurdu. Sohbet boşluğu.. Sayfayı düzenleyen mürettipten "Yazılar hazır, aşağı gelin" haberi gelene kadar lafa dalardık. Sultaniden gelen Oktay, Galatasaray anılarını anlatırdı. Esat Mahmut edebiyat hocalarıydı. En çok onu anlatırdı.. Ne keyifle dinlerdik..
Karakurt'un pek çok romanı Yeşilçam'a da konu oldu.. Ama Türkiye'de yerini buldu mu?.. Emin değilim.. Aşk romanları yazanları küçümseme bir marifetti ya, edebi çevreler için..
Bu yüzden postadan gelen paketten çıkan dört kitabı görünce çok sevindim..
Sevgili Ahmet Küflü, Bilgi Yayınları'nın patronu, baba dostu Ahmet Ağabey, Esat Mahmut Karakurt külliyatını yeniden yayınlamaya karar vermiş.
İlk dört kitap, Kadın İsterse, Ankara Ekspres'i, Ömrümün Tek Gecesi, Allahaısmarladık..
Edebiyatımızın ilk casusluk romanlarından biri olan Ankara Ekspresi'ni nasıl bir solukta okuduğumu hâlâ hatırlarım.
Allahaısmarladık, imkânsız bir aşkı anlatıyordu. Kuvayi Milliyeci bir delikanlıyla işgal kuvvetlerinden bir subayın kızı..
Kadın İsterse ve Ömrümün Tek Gecesi Esat Hoca'nın en sevilen aşk romanları olarak ün yaptılar.
Dizinin yayınlanmasına, Karakurt'un öğrencilerinden İnan Kıraç'ın da destek olduğunu öğrendim.
Hem Kıraç'a, hem Küflü'ye, teşekkürlerimle bu kitapları özellikle genç okurlara tavsiye ediyorum.. Tam yaz kitapları hepsi.. Tatilde okumak için bire bir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA