Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Halit Refiğ!..

"Türkiye'de 70 yönetmen var mı" diyen ve eleştirilere uğrayan Tamer Karadağlı'yı düşündüm "Halit Refiğ öldü" dediklerinde, Antalya'da..
Kendilerinden ve birkaç eleştirmenden başka kimselerin seyretmediği festival filmleri yapan yönetmenler ve Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar gibi tek başına seyirci toplayan komedyenlerle gişe yapanlar dışında, film gibi film çeken kaç kişi var sinemamızda?..
Onlar da birer ikişer gidiyorlar işte..
Osman Seden.. Atıf Yılmaz.. Yerleri doldu mu?. Ufukta var mı?. Ve Halit Refiğ!..
Film gibi film yapan adamlardı onlar..
Halit Refiğ'in filmlerine bayılırdım. 1981'de Erkekçe'yi çıkarmak için İstanbul'a taşındığımda, kendisine de bayıldım. Nasıl doyulmaz bir sohbet adamıydı. Gelişim Yayınları'na geldiğinde, işi gücü bırakır etrafında toplanırdık..
Onu uğurlama hazırlığı içindeyken Ergun Göze'nin haberi geldi.. Onunla hiç tanışmadık. Fikirlerimiz de taban tabana zıttı. Ben Cumhuriyet'te yazarken, o Tercüman'ın bayraktarıydı.. Ama müthiş bir kalemi vardı. Her yazısına "Hayır" derdim, ama her yazısını da okurdum.. Öyle lezzetli yazardı.
Onlar da azalıyor.. Şimdi sövenlerin günü.. Güzel değil, çirkin yazmak marifet oldu!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA