Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aktif alanda pasif ofsayt olmaz!..

Nihayet Türk medyasında yürekli bir kalem çıktı ve Galatasaray'ın Antalya'dan yediği iki golü tartışmaya açtı..
Maçtan bu yana, Şeyhülkadı Erman Hoca'dan başlayarak herkes, Antalya'nın gollerinin geçerli olduğunda birleşmişti. Onlara göre ilk golde üç, ikinci golde iki Antalyalı bariz, hatta metrelerce ofsayt durumdaydı ama, "Pasif ofsaytta oldukları için" gol kararları doğruydu.
Günlerce bekledim. Sonunda Haber- Turk'te Ozan Şişli ortaya çıktı. Galatasaray yöneticilerinin bile farkında olmadığı gerçeğin altını çizdi.
"Goller geçerlidir" diyen yorumcular, FIFA'nın ve FIFA adına yorum kapan kurulun Pasif Ofsayt yorumunun bir bölümünü gördüler, işlerine gelemeyen kısmına göz yumdular.
Kural ve yorumu, "Topa vuran oyuncu, topun son oynandığı anda ofsayt durumunda değilse gol geçerlidir" der. Ve ilave eder.. "Bu sırada pasif durumda olmaları kaydıyla başkalarının ofsaytta olmaları, golü iptal ettirmez..
Peki pasif durumda olmak nedir?.
Bunun iki şartı var..
Birincisi.. Ofsayt durumundaki oyuncu, topla oynama niyetinde olmadığını açıkça göstermelidir. Topa, ileriye hamle yapmaz. Hatta hakem niyetini iyi görsün diye geriye yürür..
İkincisi.. Bu oyuncu aktif alanın dışında olmalıdır. Yani aktif alanda pasif ofsayt olmaz..
Aktif alanın dışında olmak nedir, peki?..
Kaleciyi meşgul etmemek. Yanıltmamak..
Şimdi, stüdyoda tuvalet kâğıtları ile şov yapan Şeyhülkadı'ya bir önerim var. Kaleci kazağı giysin ve kaleye geçsin. Topu serbest vuruş yapılan noktaya koyalım. Galatasaray savunmasını tam görüntüdeki yerlerine yerleştirelim.. Antalyalı "Ofsayt" futbolcuları da, serbest atış anındaki yerlerine dikelim.
Kaleci Erman'a soralım bakalım.. Top tam da bu üç oyuncuya doğru ortalanırken, onlara mı bakar, yoksa geriden koşup gelene mi dikkat eder?.
Topun ortalandığı yönde ve tek vuruşla kaleye gol atabilecek pozisyonda duran üç adam, kaleci Erman'ı meşgul etmiyor, ilgilendirmiyor ve yanıltmıyorsa, Erman böyle derse, "Özür dilerim" der, kalemimi kırarım..
O zaman nasıl "Pasif" oluyor, 3 metre ofsaytta duran 3 adam?.
Bu golleri Fenerbahçe yese, Aziz Yıldırım ortalığı tarumar etmişti. Hazreti İsalar tarafından yönetilen Galatasaray'da çıt yok.. Aziz Yıldırım korkusundan verilmeyen gole ve Fener'e armağan edilen 2 puana bile ses çıkaramadılar.
Adnan Polat, Galatasaray Başkanı değil, Aziz Yıldırım'ın asistanı..
Galatasaray taraftarları boşuna heveslenmesin..
Bu ruhsuz tribünler, bu mahkûm yönetimle, takımın her hafta hem Rijkaard'ı, hem de hakemleri yenecek hali yok.. Yenemiyor da zaten!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA