Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Beş Minare ve İvedik!..

MAGAZİN medyası yarışı yakından izliyor..
New York'ta Beş Minare seyirci rekorunu kıracak mı?.
Recep İvedik, 3 milyon 325 bin bilet satmış. 5 Minare, son rakamlara göre 3 milyon 250 bine ulaşmış. Fark 75 bine falan düşmüş ve Mahsun'un filmi devam ediyor hâlâ..
Tahminler "Mahsun geçer" şeklinde.. Onu konuşuyorduk, dostlar arasında.. Sinema işletmecisi bir dostum, "Seyirci sayısı bakımından geçti bile" dedi.
"O ne demek" dedim.
"Recep İvedik, tekrar tekrar izlenecek skeçlerle dolu, sahneleri her defasında güldüren bir filmdi. Benim çocuklarım üçer defa gittiler mesela..
Oysa Minare'de tekrar gören pek yok..
Bu yüzden satılan bilet değil, izleyen seyirci sayısına göre, Mahsun, Şahan'ı katladı bile.."

***

Bu arada.. Ali Atıf Bir dostum, New York'ta Beş Minare hakkında olumlu yazmama çok kızmış.
"Hıncal Uluç'un da yalan marketingciler arasına katılmasına açıkçası üzüldüm.
Bu başarı sanırım Mahsun Kırmızıgül'ün. İlişki yönetiminde demek ki çok çok iyi. İyi olmasa böyle kötü bir filmin, opera, bale, tiyatro gibi 'yüksek kültüre' ait sahne sanatlarından da anlayan Hıncal Uluç tarafından alkışlanması gerçekten mümkün değil" diyor.
Sevgili dostum Ali Atıf, demek beni hâlâ eksik tanımış. Düşünmediğim, inanmadığım bir şeyi yazdığımı dünya görmedi. Yanlış yazabilirim. Tamam. Ama 53 yılımı verdiğim bu kalem başkasına alet olduğu gün, kırılır, Ali Atıf..
Ayrıca.. Mahsun Kırmızıgül ile oturup 2 dakika konuşmuşluğumuz yoktur, hayatta.. Hiç de telefonlaşmadık. Onun telefonu da belli, benim ki de.. Bir gazeteci için çok kolay, bu iki numaranın birbirine bağlanıp, bağlanmadığını öğrenmek..
Oysa Mahsun'la oturup bir yemek yemek ve uzun uzun konuşmak da isterim. Çünkü adamda müthiş bir kumaş var.. Bu yemeği ayarlarsam, Ali Atıf'ı da çağıracağım.. Onu da çoktandır görmedim, özledim çünkü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA