Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu nasıl organizasyon..

Ben cep telefonu esirlerinden değilim. Öyle eroin gibi bağımlılığım yok.. Telefonum hep sessizde durur. Biriyle konuşur, sohbet ederken telefonum lafa limon sıkmaz, keyfimizin içine tükürmez.. Bir yemek masasında, tiyatroda, konserde dostlarla otururken, durmadan tweet okumak, ya da yazmak için, ortamdan kopmam, çevremdekileri de koparmam.. Sinemada, seyirci ile ekran arasına giren dikkati dağıtan tonla tweet telefonu arasında benimki bulunmaz..
Canı isteyen, canının istediği anda bana ulaşamaz. Ben canım ne zaman isterse, ne zaman uygunsam o zaman telefonuma bakar, arayanları gözden geçiririm.
Bir defa isim yoksa, anında silinir.. Benim telefonumda adı yazılı olmayan birinin, ordan, burdan şurdan bulduğu özel numaramı arama hakkı yoktur. Onlar için tek iletişim yolu, bu köşede duran fotoğrafımın altındaki iş telefonumdur. Yasemin'i ararlar. Ne için aradıklarını söylerler. Yazılarım bitince, Yasemin listeyi getirir. Arama sebebini söylemeyenler listeye girmezler.
Hepsi bu..
Yani, eğer telefonunuz bende kayıtlı değilse boşuna inatla, ısrarla vakit kaybetmeyin. Açtığım vaki değildir. Başvuru yeriniz Yasemin..
Şimdi bir sorun çıktı ortaya..
Yasemin arıyor beni, gazeteden.. Santral numaramız belli ve cebimde yazılı.. Şimdi, gazete santrali bir yandan da cep numarası kullanmaya karar vermiş.. Ama orda her numara ayrı kayıtlı.. 50 ayrı numarayı telefonuma girmem mümkün değil. O zaman "Sabah" yazmıyor, numara çıkıyor, ben de açmıyorum. Yasemin kendi cebinden aramak zorunda kalıyor. Kızın aylık faturasının yarısı, beni aramaktan..
Şimdi bu teknolojik, bu digital iletişim çağında, Sabah'a verilen 50 numarayı, bize hangi şirket veriyorsa artık, (Galiba TurkCell) tek numaraya bağlamak mümkün değil mi?. Olmaz olur mu?. Bir yolu vardır mutlak.. Ama birinin uğraşması gerek..
Ben bunları yazarken, bir şikâyet de Yasemin'den geldi.
Sabah'tan akşama "Alo, Sabah mı efendim" diyen telefonlara yanıt veriyormuş.
Niye?.. Google'a girip Sabah İletişim yazdın mı, karşına çıkan ilk sayfada tek telefon görünüyor, benim direkt numaram..
Millet de daha fazla tıklarla uğraşmadan çeviriyor o numarayı..
Yasemin "Vallahi bıktım, Sabah'ın santral numarasını vermekten" diyor..
Sebep.. Gazetede direkt numarasını veren benden başka yazar, editör yok..
Şimdi, bizim sorumlulara da bir görev düşüyor..
Ya bir çözüm bulsunlar, herkes Sabah santraline rahat ulaşsın. Ya da, ben de köşemden numaramı kaldıracağım..
Yeri gelmişken.. Santral numaramız..
0212 354 3000!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA