Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Oscar’ın ardından..

Safter Yılmaz dostum, kardeşimden, Oscar sonrası bir not daha geldi.. Onu da aynen sunuyorum..

***
Teşekkür ederim. 86 yaşımda olmama rağmen genç bir gazeteci gibi sevindim ve hoşuma gitti.. Takdir edilmek en büyük ödül.. Sağol..
Yalnız yedi de yedi değil benimki dokuzda dokuz.. Senaryo ödüllerini hesaba katmamışsın.. (Valla haklı.. Özürler.. hu.)
Senin gibi Amerika'da da milyonlarca kişi Oscar Ödüllerini televizyondan izlemedi. Bir yıl öncesine göre yüzde 20 düşüş var.. ABC kanalının yayınını 26.5 milyon kişi izlemiş.. Bundan önceki en düşük seyirci 2008'de 32 milyon olmuştu.
30 saniye reklama 2 milyon dolar alan ABC kanalındaki Oscar yayınında reyting düşmesine sebep arayanlar "Bu yıl aday gösterilen 10 filmden çoğu sanat filmi gösteren salonlarda vizyona girdi de ondan" diyorlar.
Örnek..
Oscar'ı alan "Shape of Water" bile Amerika'da sadece 57 milyon dolar gişe yaptı.
ABC kanalının Oscar yayın rekoru 1998'de.. "Titanic" filminin kazandığı yıl, yayını 55.2 milyon kişi izlemişti. Bu film bilindiği gibi 1 milyar doların üzerinde gişe yapmış ve Oscar yayını da bütün dünya TV'lerinde rekor kırmıştı..
Safter
Not: Necati dayını 1948'de Cihat Arman'ın çıkardığı "Öz Fenerbahçe" dergisinde tanıdım.. O yıllarda yayın yapan tek haftalık spor dergisi idi.. Babamın yayınladığı "Şut" kapanmıştı.. Halit Kıvanç ile birlikte Galatasaraylı olmama rağmen orada yazmağa başladım. Bana bir sütun vermişlerdi.. "Şundan Bundan" adlı bu sütunda dünya sporu ile ilgili notları yazıyordum.. Çoğunu "France Football" dergisi ve "L'Equipe"den tercüme ederek.. Sultani'de öğrenci olmama rağmen dergideki tüm Fenerliler benimle hiç dalaşmadı.. Ancak Dayın çok hasta Fenerli idi.. O zamandan biliyorum....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA