Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Dost ülke Portekiz

İstanbul, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'yı ağırladı. Meğer, İstanbul ile Lizbon, birbirine çok benziyormuş. Portekizli misafirlerimiz bu hususu sürekli vurguladılar. Zaten, Lizbon'a ait resimlerin sergilendiği Sabancı Müzesi'ne giderseniz, bunu kendi gözlerinizle görme imkânını da bulursunuz. Cumhurbaşkanı Silva, Orhan Pamuk'un İstanbul kitabından esinlenerek, sergiye "Bir başka şehirden hatıralar" ismini koyduklarını söyledi.
En fazla yorulan kişilerin başında, Portekiz- Türkiye Dostluk Derneği Başkanı, AK Parti milletvekili Zeynep Dağı geliyordu. Dağı, Portekiz Cumhurbaşkanı'nın parlamentoda yaptığı konuşmadan çok memnundu. Çünkü Silva, Türkiye'yi, AB'nin karar alma mekanizmaları içinde görmek istediklerini vurgulamıştı.
İstanbul Çırağan Sarayı'nda 700 kişilik bir davet düzenlemesi, Portekiz'in tanınmış sanatçısı Katia Guerreiro'nun konser vermesi ve Portekiz'in birbirinden güzel fadolarını seslendirmesi, Silva'nın Türkiye'ye atfettiği önemin bir tezahürü sayılmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA