Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Harvey Milk

Bilmiyorum, Oscar ödüllü "Milk" filmini seyrettiniz mi? Harvey Milk, eşcinselliğini açıklayan ve gayların savunucusu sıfatıyla Meclis'e giren ABD'nin seçilmiş ilk eşcinsel politikacısı (1977). Milk, insan haklarından kendisi gibiler de yararlansın diye, hippiliği terk ediyor ve "takım elbiseli" devlet adamlığına geçiş yapıyor. Vali Reagan yönetimi ile koyu bir muhafazakârlığın hâkim olduğu Kaliforniya eyaletinin San Francisco şehrinde "Eşcinseller öğretmen olmasın" diye bir kanun çıkarılmak üzere. Çünkü onların, çocuklara cinsel tacizde bulunabileceği düşünülüyor.
Harvey Milk, "Heteroseksüeller (eşcinsel olmayanlar) arasında küçük çocuklara sarkıntılık eden pedofil oranı ne?" diye soruyor. Bu sorusuna cevap alamayınca devam ediyor: "Onlar arasında sapıklar yok mu? O zaman homoseksüeller gibi heteroseksüeller de derse girmesin."
Harvey Milk, filmin bir sahnesinde şöyle diyor: "Bu sizin için sadece politika. Bense, sizden hayatımı istiyorum."
"Ötekilere"
hayatı zindan etmeyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA