Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA HALİ GALİP ERCAN ÖZTÜRK

CSKA'nın üç adamı bir Tabata'ya eşitse

Devler Arenası olarak da adlandırılan Şampiyonlar Ligi artık birçok ligin önüne geçti ve bu ligde gidebileceğin kadar gitmek hem ekonomik hem de güç kazanma anlamında çok önemli. Salı akşamı Beşiktaş evinde CSKA Moskova karşısında 2-1 yenilerek elendi. Çok zor bir grupta mı sonuncu oldu? Hayır. Peki sorun nedir? Rakamlar ve istatistiklerle konuşalım.
Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova'yı bir üst tura taşıyan üç adam var. Bunlardan biri İnönü Stadı'nda fırtına gibi esen ve grup maçlarında 4 gol atan Milos Krasiç.
CSKA Moskova bu futbolcuyu 5 yıl önce 2 milyon 250 bin Euro'ya aldı. Şu anda Manchester United, Chelsea, Milan daha 25 yaşında olan bu oyuncu için 20 milyon Euro'yu gözden çıkarttı.

ÜÇLÜ 8.7 MİLYON!
İkinci isim 4 asist yapan Çek golcü Tomas Necid. Slavia Prag'tan geçtiğimiz Ocak ayında 4.5 milyon Euro'ya alındı. Daha 20 yaşında ve 1-2 yıla kalmadan bütün büyük kulüpler kapıya yine iki sıfırlı milyon Euro'larla dayanacak.
Üçüncü isim ise İnönü'de ikinci golü atan Aldonin. Şampiyonlar Ligi'nde bir gol atıp iki asist yapan 29 yaşındaki futbolcu yaklaşık 5 yıl önce 2 milyon Euro'ya transfer edildi. 5 gol atıp 6 asist yapan bu üçlünün, Rus kulübüne toplam maliyeti 8 milyon 750 bin Euro.
Yani sezon başında 10.5 numara diye 8 milyon Euro'ya transfer edilen Rodrigo Tabata'nın tek başına maliyetinden sadece 750 bin Euro fazla. Hani Şampiyonlar Ligi'nde toplam 144 dakika alan ve bu ligi toplam iki isabetli şutla kapatan büyük yıldız Tabata.
Necid+Krasiç+Aldonin= Tabata olursa...
5 gol 6 asist=sadece 2 şutsa...
Avrupa Ligi de Şampiyonlar Ligi de İnönü Stadı'nın çimlerinde gömülür.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA