Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Giden gidene...

Ahmet Örs sebep olmuştu tanımama.. Benim gurme dostum.. "Sen içmezsin, balık da sevmezsin. Ama bana güven" demiş, almış Kumkapı'da bir meyhaneye götürmüştü.. İçmem ama mezeciyim, bayılırım.. Mezelere bayıldım. Ahmet'in benim için seçtiği balığa da..
Talip Usta'yı orda tanıdım..
Erzurum'da mesleğe bulaşıkçı olarak başlayıp, İstanbul'da kalfa ve usta olduktan sonra Fatih'te kendi dükkânı Hünkâr'ı açan ve orada oğulları Feridun, Faruk ve Galip'i yetiştiren Talip Usta'yı.. Dünya tatlısı, hoş sohbet bir Anadolu insanıydı..
Etiler Hünkâr, kardeşlerin yolunu açtı.. Nişantaşı Ziya'yı Hünkâr yapınca iyice ünlendiler. Feridun, Atina'dan; Los Angeles'e "Türk Yemekleri" geceleri, haftaları düzenleyerek Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya başladı. En son Bağdat Caddesindeki harika Hünkâr'ı devreye soktular..
Sonra.. Hürriyet'te bir ilan.. Talip Usta'yı kaybetmişiz..
Başınız sağolsun Feridun, Faruk ve Galip dostlarım..
Yanında bir ilan daha..
Coşkun Kıraner.. Gençlik arkadaşımız.. Meslekdaş.. Ama onunla dalga geçerdik, "Patron oğlu" diye.. Babasının gazetesi vardı Ankara'da..
Sonra Gülcan'la evlendi.. Hepsi sanatçı Tunççekiç ailesinin balerin olanı.. Türk balesinin ilk devlerinden.. Meriç'le ayni dönemde.. O da dünya çapında olurdu, aniden ve çok genç ölmeseydi..
Yıllar sonra oğulları Pamir'i tanıdım..
Başın sağolsun Pamir!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA