Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Zorlu, çalışanlarının ayak izini nasıl silecek?

Gelelim iklim değişikliği açısından çok daha önemli konuya. Kopenhag'taki İklim Zirvesi tam da tahmin edildiği gibi büyük bir hayal kırıklığıyla sonuçlandı ama sanırım biz 2010 yılında hiç olmadığı kadar çok yenilenebilir enerjiden, karbon ekonomisinden ve ülkelerin el birliğiyle doğaya verdiği zarardan konuşacağız.
Sera gazlarının dünyaya verdiği zarar ortada. O nedenle yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılacak yatırımlar önümüzdeki dönemde büyük önem kazanacak.
Murat Sungur Bursa, Zorlu'nun 2010 yılında 1 milyar kilovatsaat yenilenebilir enerji üreteceğini söylerken bunun ne anlama geldiğini başka bir şekilde dile getirdi.
Kişi başı ortalama 5 ton civarı bir sera gazı emisyonu olduğunu düşünecek olursak, Zorlu'nun yenilenebilir enerji kaynaklarından yani rüzgar ve hidrolik santrallar vasıtasıyla elektrik üreterek tam 120 bin kişinin karbon dioksit emisyonunu sıfırlayacak.
Başka bir deyişle, 2010 yılında 600 bin ton karbondioksit gazının atmosfere verilmesinin önüne geçecek.
Zorlu'nun 25 bin çalışanı olduğu düşünülürse, aileleriyle birlikte tüm Zorlu Grubu'nun bu şekilde çevreye verdiği zarar, grubun yenilenebilir enerji yatırımlarıyla giderilecek.
Yani Zorlu çalışanlarının atmosfere karbon gazı vererek bıraktığı ayak izlerini Zorlu Enerji silecek.
Keşke her şirket yatırımlarına bir de bu gözle baksa ve de ayak izlerini silmenin peşine düşse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA